Kvasená zelenina
- čo obsahuje: Behom kvasenia sa vláknina zo zeleniny stáva lepšie stráviteľnou a vznikajú veľmi zdravé látky, ktoré v surovej zelenine nenájdeme.
- Medzi najdôležitejšie patrí baktéria kyseliny mliečnej.
- Kvasená zelenina obsahuje veľa minerálnych látok a predovšetkým enzýmov, ktoré pomáhajú regenerovať bunky.
- Uchováva si obsah vitamínov, u niektorých sa ich množstvo zvyšuje.
- Vedecké štúdie tiež dokazujú, že behom kvasenia vznikajú takzvané izothiokyanáty – látky, ktoré majú silné protirakovinové účinky a ktoré v surovej zelenine sú prítomné
- čo dokáže:- Dodáva telu priateľské probiotiká
- pomáha bojovať proti únave
- zlepšuje obranyschopnosť organizmu
- zvyšuje odolnosť voči stresu
- Aktivuje funkciu čriev a podporuje vylučovanie toxických látok z tela.
- Je dobrou prevenciou pred ekzémom, ale i pred prechladnutím a chrípkou
- Môže pomáhať v znižovaní krvných tukov a glukózy
- Zlepšuje využiteľnosť minerálnych látok.
- Je výbornou prevenciou proti zápche.