fbpx

Kvasená zelenina

kvasená zelenina

Kvasená zelenina 

  • čo obsahuje: Behom kvasenia sa vláknina zo zeleniny stáva lepšie stráviteľnou a vznikajú veľmi zdravé látky, ktoré v surovej zelenine nenájdeme.
  • Medzi najdôležitejšie patrí baktéria kyseliny mliečnej.
  • Kvasená zelenina obsahuje veľa minerálnych látok a predovšetkým enzýmov, ktoré pomáhajú regenerovať bunky.
  • Uchováva si obsah vitamínov, u niektorých sa ich množstvo zvyšuje.
  • Vedecké štúdie tiež dokazujú, že behom kvasenia vznikajú takzvané izothiokyanáty – látky, ktoré majú silné protirakovinové účinky a ktoré v surovej zelenine sú prítomné
  • čo dokáže:- Dodáva telu priateľské probiotiká
  • pomáha bojovať proti únave
  • zlepšuje obranyschopnosť organizmu
  • zvyšuje odolnosť voči stresu
  • Aktivuje funkciu čriev a podporuje vylučovanie toxických látok z tela.
  • Je dobrou prevenciou pred ekzémom, ale i pred prechladnutím a chrípkou
  • Môže pomáhať v znižovaní krvných tukov a glukózy
  • Zlepšuje využiteľnosť minerálnych látok.
  • Je výbornou prevenciou proti zápche.