fbpx

Koriander

Cilantro
Koriander je detoxifikátor ťažkých kovov a antioxidant
Je bohatý na vitamín A, K, C  a minerály ako železo, vápnik, magnézium. Obsahuje viac antioxidantov ako väčšina ovocia a zeleniny.
Má silu detoxifikovať hliník, ktorý sa ukladá v tukových tkanivách. Cilantro mobilizuje bystrosť  mozgu a centrálneho nervového systému oddeľovaním hliníka a odvádzaním ho do krvného riečišťa a lymfy.
Cilantro tiež obsahuje antibakteriálne zložky, ktoré sa nazývajú dodocenal, a ktoré majú schopnosť zabiť salmonelu baktériu a robia prevenciu voči baktériám salmonely.
Dokáže liečiť: toxicitu, otravu salmonelou, Alzheimera, Parkinsona, cukrovku, artritídu, vírusové a bakteriálne ochorenia, hepatitídu, autizmus, fibromyalgiu, sklerózu multiplex, chronický únavový syndróm, a iné.
Okrem toho je cilantro podporou pre žalúdok, slezinu, štítnu žľazu, pankreas, žlčník, pľúca, redukuje LDL cholesterol a zvyšuje HDL cholesterol.
TIP: pre účinky zdravia jedzte zväzok cilantra denne v kombinácii so spirulinou, či modrozelenými riasami. Vtedy z vysokým účinkom z tela odstraňujete toxicitu a jedy. Efektívnou cestou je aj džús s cilantra denne.
Často býva cilantro v džúsoch spolu s zelerom, jablkami, čím vytvára liečivý nápoj. Cilantro sa tiež môže pridať do iných smoothie, šalátov, guacamole, polievok, pesta, s rajčinami, s fazuľou, či inými vegánskymi jedlami.

GUACAMOLE

1-2 ks avokáda vymixované vidličkou, 1 zväzok cilantra, 1 zväzok výhonkov cibule, 1 citrón, 1 strúčik cesnaku, čerstvo popučené rajčiny, morská soľ a čierne korenie.
Všetko spolu vymixovať a navrch dať popučené rajčiny. Servírujte na listoch  románskeho šalátu, alebo použite ako dip s narezanou zeleninou, alebo s chipsami z hnedej ryže.